lørdag den 3. januar 2009

29/12: Hanksville - Capitol Reef National Park - Bicknell

Efter en kold nat i Hanksville drog vi til Capitol Reef National Park. Parken lå ikke så langt fra motellet så vi var der tidligt på formiddagen, klar til at gå på opdagelse. Vi startede med at besøge visitor centeret og planlægge dagens rute. Vi fandt hurtigt ud af, at også denne park havde fået en god portion sne, hvilket gjorde mange af ruterne besværlige at udforske til fods. Vi fandt dog et godt hike der gik 500 m opad bjergene i bunden af parken, og gav en flot udsigt over parkens omgivelser. Vejen dertil var snedækket og smal, og den førte os imellem imponerende og stejle bjergsider.



Vi nåede frem til parkeringspladsen før opstigningen, og på vores vej op af de sneklædte stier til fods, stødte vi på en flok bjerggeder, der lod os stå og observere dem i 10-15 minutter på godt 10 meters afstand. Hverken Laila eller jeg havde set bjerggeder så tæt på, så vi var vildt imponerede over, hvor tolerante de var overfor tilstedeværelsen af mennesker. Efter en hård tur videre til toppen, havde vi en fantastisk udsigt over parken og klart udsyn til parkens højeste punkt ”Golden Throne”, der tronede over hele bjergområdet.

Om eftermiddagen så vi på nogle fascinerende petrogryffer (stentegninger) efterladt af den indianerstamme der levede i parkområdet for godt 1000 år siden. Tegningerne var flotte men det ødelagde lidt stemningen, at de nogen steder var blevet vandaliseret af turister, der havde ridset i de omkringliggende sten.

Vi forlod parken midt på eftermiddagen, da vi gerne ville nå tæt på Bryce Canyon før solnedgang, eftersom ruten dertil efter sigende skulle være rigtig flot. Dette viste sig da også at være rigtigt, så vi havde en fantastisk udsigt hele resten af dagen. Vi nåede også at køre lidt rundt omkring et par mindre amerikanske byer, så vi kunne opleve lidt ”small town americana” indtil solen gik ned, hvorefter vi fandt et godt hotel at indlogere os på for aftenen, der lå i byen Bicknell, et godt stykke nordvest for Bryce Canyon. Aftenens underholdning var en lille gåtur rundt i byen for at beundre de sidste rester af julepynt, mens ellers stod den på lidt opdatering af vores rejsedagbøger og en tidlig sengetid, så vi kunne stå tidligt op næste morgen.

Ingen kommentarer: