mandag den 19. januar 2009

6/1: Salt Lake City - Nevada - Lakeview, Oregon

I dag var sidste chance for at tage til Yellowstone, hvilket havde været en af de ting, der stod øverst på ønskesedlen dengang turen var planlagt. Men Yellowstone havde fået 29 in. (ca. 80 cm) sne den sidste uge, så alt var stort set lukket deroppe, og vejene så ud til at være i en elendig tilstand på vej derop, så vi blev nødsaget til at droppe Yellowstone, og i stedet fokusere på Vestkysten. Dette betød at dagen i dag ville byde på en laaang tur vestpå ud af Utah, igennem hele Nevada, og videre ind i Oregon. 500 mil af turen ville vi tilbagelægge i dag, hvis vejbetingelserne var til det. Først på morgnen så det dog ikke lyst ud. Da vi endelig kørte ud fra vores hostel i Salt Lake City, skulle vi først ud af byen, og helst finde en tankstation for at tanke og få lidt luft i vores venstre bagdæk, der tabte luft fra til anden, især i frost. Det viste sig dog at være lettere sagt end gjort, eftersom stort set samtlige luftpumper i Salt Lake City var frosset fast og derfor ubrugelige. Vi blev derfor nødt til at køre ud af byen på de slud- og isglatte veje med det halvflade dæk, indtil vi kunne finde et sted, hvor vi kunne få luft i dækket.

Det lykkedes dog langt om længe på en service station et stykke udenfor byen, så tog afsted mod vest. I de første 4-6 timer var vejret og vejbetingelserne dog langt fra optimale, eftersom sne og is på vejene, samt vedvarende nedbør gjorde at vi måtte sænke farten for at komme sikkert frem.


Efterhånden som vi kom ind i Nevada blev vejret og vejene dog gradvist bedre, og efterhånden turde vi køre med fuld hastighed på vejene. Vi nåede da også at krydse igennem Nevada og kom så langt som Lakeview, Oregon før vi måtte gøre holdt for natten på et lille, men hyggeligt motel langs med hovedvejen. Vi var meget trætte ovenpå den lange køretur stort set uden ophold, så vi tog det stille og roligt resten af aftenen, og planlagde næste dag, før vi lagde os til at sove.

Ingen kommentarer: