lørdag den 10. januar 2009

5/1 - Salt Lake City


Vi vågnede op til et koldt værelse, som vi vurderede til at være omkring 15 grader, så vi kom hurtigt i tøjet og gik hen for at spise morgenmad i hotellets køkken. Sortimentet her bestod af kaffe og toastbrød med grape jelly og peanutbutter ad libitum. Efter at have spist 4 skiver toast hver, indså vi dog at vi nok ikke blev mætte, så vi pakkede i stedet for tasken for at gå ud og udforske Salt Lake City.

Vejret udenfor var imidlertid ikke så godt. En front havde bevæget sig ind over byen, og med den kom et kraftigt snevejr, der startede allerede tidligt på dagen. Heldigvis bragte fronten også varmere temperaturer på kun et par grader under frysepunktet, så det var lidt behageligere at gå i, end dagen før. Det kraftige snevejr lagde dog hurtigt en dæmper på opdagelseslysten, så vi besluttede os for at koncentrere os om området omkring Temple Square, et område dedikeret til Mormon bevægelsen, hvis hovedsæde netop ligger i Salt Lake City. Mormonerne, eller "The Church of Jesus Christ of the Latter Day Saints" er meget populære i Salt Lake City og andre dele af Utah, så vi besluttede os for at slå to fluer med et smæk: Komme indenfor i varmen samtidig med at vi lærte lidt om, hvad mormonerne var for nogle størrelser.

Først tog vi ind i det internationale hovedkontor og kiggede lidt rundt. Der var ikke så meget at se, så efter at have brugt deres biblioteksressourcer til at spore lidt af Lailas families stamtræ tilbage, besluttede vi os for at se noget andet. Vi var bl.a. inde at se en film om Joseph Smith (mormonernes første profet), og på rundvisning i området med to mormonske missionærer. Hverken Laila eller jeg havde den store tålmodighed overfor prædken eller missionærer, men heldigvis var filmen ikke alt for slem. Rundvisningen var dog lidt for meget, og efter at turen sluttede ved en enorm statue af Kristus som missionærerne mente oprindeligt er fra København, blev vi hurtigt trætte af mormon-verdenen, så vi tog videre ind i byen og fandt lidt at spise og drikke. På vejen tilbage gik vi forbi "Salt Temple", et kæmpe kongrescenter, med plads til titusinder af mennesker, som mormonerne brugte til deres halvårlige konvent. Desuden gik vi forbi Utah Capitol, hovedsædet for staten Utah, så jeg kunne få chancen for at se sådan en størrelse tæt på.

Vi trak os tilbage til vores værelse, men det var lidt tidligt på aftenen, og vi havde ærligt talt ikke lyst til at være på vores værelse, så vi tog en bus til et såkaldt "one-dollar theater", for at slutte aftenen af med en god film. Et "one-dollar theater" viser film der er et par måneder gamle, men for kun 1-1½ dollar pr. billet, så det blev en rigtig billig aften i byen. Faktisk kostede busbilletten mere end biografbilletterne!

Efter en god film, tog vi bussen tilbage, var på værelset omkring kl. 23, og gik i seng med det samme, så vi kunne komme afsted tidligt næste morgen.

Ingen kommentarer: