lørdag den 3. januar 2009

27/12: Kayente - Monument Valley Navaho Tribal Park - Blanding

I dag besøgte vi Monument Valley Navajo Tribal Park i det nordøstlige Arizona. Vejret var rigtig fint med skyfri himmel og temperaturer over frysepunktet. Parken havde masser af klippeformationer i meget flotte former, så for rigtig at kunne nyde det, besluttede vi os for at gå rundt i området, der var åbent for turister. Det var en 16 mil (26 km) hike rundt i parken, så vi pakkede en god turrygsæk og begav os afsted.

Men allerede inden vi havde forladt parkeringspladsen, fik vi selskab af en nysgerrig hund, som Laila øjeblikkeligt navngav Fiffi. Fiffi var meget snaksagelig, og fulgte os et godt stykke, før den fandt nogle andre turister at snakke med. Hun var nemlig en del af en gruppe tilsyneladende herreløse hunde der rendte rundt på parkeringspladserne i området og tiggede mad fra turister. Vi nåede dog at forevige hende på et billede, før hun forsvandt.

Selve parken bød på fantastiske klippeformationer undervejs, som man bare blev nødt til at stoppe op og beundre. Der gik også lidt sport i at spotte forskellige dyr og figurer af de mange klippeformationer, og vi var forbavsende gode til at genkende hinandens "kreationer".



Parken var tilsyneladende ikke særlig besøgt om vinteren, så vi kunne opdage parken for os selv. Undervejs besteg vi en mindre klippeformation, i vores stræben efter at finde det bedste sted at spise frokost. Vi fandt et sted et stykke oppe på en klippevæg, og spiste og samlede kræfter der. Bagefter fortsatte vi turen rundt, der blandt andet førte os forbi en formation kaldet "de tre søstre", der kan ses nedenfor. På vores vej tilbage til vores bil var solen efterhånden gået ned, og det var begyndt at blive RET koldt, men det var også her at bjergene viste sig fra deres smukkeste side, da de sidste solstråler gav dem et vidunderligt orangerødt skær. På vejen tilbage blev vi passeret af indtil flere biler, der stoppede op og spurgte os om vi var ok, vi var positivt overraskede over den store hjælpsomhed der blev udvist, men takkede nej til hjælpen, idet vi følte vi sagtens kunne gå det sidste stykke tilbage på egen hånd.

Da vi nåede bilen var vi ret forfrosne, men begav os alligevel på vej mod vores næste destination: Arches Natl. Park nær Moab i det østlige Utah. Vi nåede ca. halvvejs på den vej, før vi fandt et godt sted at tørne ind for natten, i byen Blanding. Aftensmaden blev spist på det nærliggende Steak House, og efter at have fyldt maven og pakket ud på værelset, besluttede vi os for at gå en runde i den lille by, for at beundre de ekstravagante juledekorationer der prydede facaderne på de mange huse, før vi tørnede ind.

Ingen kommentarer: