lørdag den 3. januar 2009

28/12: Blanding - Arches National Park - Hanksville


I dag kørte vi op til byen Moab, og dens tilstødende Natl. Park kaldet Arches. Som navnet antyder er det en park hvis hovedattraktioner er de mange naturlige buer der forekommer i området. Turen derop foregik i godt vejr, så vi var ved godt mod, da vi nåede parken omkring middag.

Vi besluttede os for at opdage parken ved først at køre til en gruppe af meget store Arches, og derefter køre op til enden af parken og følge en lang og stejl sti til nogle af de mere afsides Arches, før solen gik ned.

Temperaturen i parken var lidt over frysepunktet, men de havde fået rigtig meget sne, så alle steder udenfor asfalterede veje var enten i ret dyb sne eller iset til, så vi fik god træning i at være på glatis og dyb sne. Vi spiste frokost i en af de store arches (kaldet North Window) hvorfra vi endnu engang havde et flot udsyn over noget af det bedste naturlandskab som Amerika har at byde på.




Da vi nåede til den noget stejlere eftermiddagstur op til de mere afsides Arches var det ved at blive lidt sent, men vi mente nok vi kunne nå derud og tilbage igen inden det blev helt mørkt. Efter et par mil relativt dyb sne nåede vi til nogle steder, hvor stien var både stejl og glat, hvilket gjorde det til noget af en udfordring at klatre op. Belønningen kom dog så snart vi nåede toppen af bjergryggen, og kunne se en fantastisk udsigt 360° rundt om os, mens solen gik ned bag bjergene bag os. Det tog os længere tid at nå til enden af vores valgte sti, end vi troede, så vi måtte skynde os tilbage til bilen før det blev for mørkt til at navigere ned af de stejle og glatte stier. Desuden blev det meget hurtigt koldt idet solen forsvandt fra horisonten, men højt humør og et par gode historier overvandt kulden og mørket og fik os sikkert ned fra bjerget.

Om aftenen kørte vi et stykke på vej ned mod vores næste destination, Capitol Reef National Park, og besluttede os for at overnatte i en lille by godt 40 mil øst fra parken, ved navn Hanksville. Navnet er skræmmende tæt på Hicksville, og det var ganske vist også et hul i jorden, med et motel der havde de højeste værelsespriser hidtil (65$/nat), men det var sent på aftenen så vi indlogerede os der.

Det viste sig dog, at airconditionen ikke kunne producere varm luft, så temperaturen på værelset kom aldrig over 55 F (12°C), og som om det ikke var nok så sprang sikringerne i værelset 2 gange i løbet af aftenen/natten, så efter at have tilberedt en omgang pasta med tomatsovs i værelset med en gasbrænder, måtte vi gå i seng med ekstra dyne og tæpper, mens vi forbandede det ringe motel.

Ingen kommentarer: